Want your
own Fotopage?







 
Hunny's FotoPage

By: Lynn Fathil

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 11-Oct-2006 03:33 Email | Share | Bookmark
AVAIL HERBAL SANITARY PAD - PAD/PANTILINER HERBA AVAIL

 
 
pantiliner 40pcs/pack - RM18.50
day pad 20pcs/pack - RM21.00
night pad 20pcs/pack - RM23.50
Keratan Akhbar dari Harian Metro, Isnin 20.02.2006
Keratan Akhbar Metro Ahad, 07.05.2006
ifa raziah pon jual pad avail..mmg berpotensi generate income!
tengok shamsul pon pilih avail!! anda bila lagi? mmg bagus!!!!
Keratan Akhbar KOSMO! Khamis, 02.03.2006
nk jadi ahli mobil? ada promosi 3+1,ktrangan lanjut contact sy!
 
Product knowledge:-

Specifications:
FC Bio-Sanitary Pad Specially Formulated With Natural Herbs

Made from 100% pure cotton, which ensure your comfort all day long. just wanted to share abit most of our daily sanitary pad were made from pulp atau pulpa kayu/habuk kayu yang mana ni in the long run can cause cancer...produk apa??? i'm not naming any names but you can check it out by your selves!!!

These are multi-functional Bio-Sanitary Pad with natural herbs - Hygiene, Protection & Comfortable.
Having 20 years patent, the only patented sanitary pad

Ensure safe Usage
Without bleaching and florescence solution
100% cottony cover and sensitivity free
<--- unlike most of the products out there!

Helps to prevent and rectify the following problems:

Urinary tract infection
Bad Odor
Vaginal infection
Menstrual pain
Itchiness
Bladder infection
Hemorrhoid
Vaginal discharge
Backache during menstruation


Kegunaan lain:
sakit kepala/ migrain (ditampal pada dahi / tengkuk)
sakit lutut (ditampal apda bandage & direnjiskan air pada permukaan pantiliner dan kemudian balut lutut tsb)
kembong perut (ditampal pada pusat)
mengurangkan selaput / katarak / resdung / selsema / hidung tersumbat / mabuk laut
pewangi (ditampal dlm kasut & topi keledar)


pad & pantiliner wanita yang sangat istimewa. Banyak kegunaannya dari hujung rambut sampai hujung kaki. Diperbuat dari 17 jenis herba cina. Ambik masa sikit ye nk baca artikel ni.
Antara lain 5 herba utama (semua nama cina) ialah :

Mia Fang Stone - merupakan bahan utk membunuh racun organik di dalam perut selain mendatangkan keharuman dari dalam tubuh serta mengawal penyakit dari merebak (sangat baik bagi yang terkena keracunan makanan, cirit birit dan kembung perut)

Peppermint - Bertindak sebagai 'Pain Killer' & mengurangkan rasa gatal. Baik untuk pengidap buasir dan untuk membuang angin dalam badan. (Bila kita pakai, terasa berangin macam aircond, mcm dlm iklan salem high country)

Ming Fang - Bertindak sebagai pembersih darah beku dalam rahim, membunuh bakteria/cacing dalam perut. Juga merupakan agen antiseptik yang dapat membunuh bakteria dan segala kuman yang terdapat dalam faraj serta mengawal / merawat pertumbuhan fibroid.

Bin Pian - Bertindak sebagai antiseptik (pembersih luka) dan mengurangkan rasa panas dan gatal (memberi rasa sejuk & dingin) Juga merawat kulit melecur & mengurangkan kesakitan.

Cypress Oil - Bertindak menahan dan mengawal daripada terkena sebarang jangkitan. Menghilangkan sakit pinggang & sakit saraf terutama ketika period. Secara tidak langsung membantu melancarkan sistem peredaran darah (sesuai untuk masalah haid tidak teratur).

testimoni skit, nih pengalaman saya sdn yang mana telah meyakin kan saya untuk menjadi dealer.
saya ni new mother baru ada anak 1 (boy) now anak saya dah 8 bulan. so ceritanya 8 bulan lalu masa baru melahirkan, darah nifas saya nih macam period kejap ada kejap tak de pelik tanya doktor, katanya selagi i tak demam ok meaning no infections. of course deep down inside kita tak puas hati..ye la takut2 ada apa2. tapi ada akak nih intro saya pasal pad avail. saya mula2 curiga gak lah pasal produk i mean biar benar leh ubat byk menda nih! but since saya pon dh nk habis pantang and darah nifas saya pon mmg dh skit, akak tuh kasi sample pantiliner 3 kpg.

my 1st impression, wah, bestnya..seriously when you wear it, it feels good & fresh down there even after several hours. probably pasal kandungan peppermint. and the pad itself very soft (ye lah kita kan masih ada luka masa pakai pad biasa kalu salah duduk skit berair mata pedih but with avail AKU BEBAS!). honestly masa pakai avail i can move freely sebab sgt comfortable and tak ganggu luka kita, i dah naik turun tangga macam org dah lama bersalin. syiok tau! oh by the way, pantiliner avail nih size nyer agak besar than the usual pantiliner which is another reason made it very comfortable...so i pon order i peket pantiliner,
after 3 day of wearing the pantiliner, my nifas keluar dgn byk.

of course mmg kita panic la darah kuar byk macam period siap berketul2 lg darahnya...so i order pad avail pakai pad after 3-4 day pakai pad darah normal, from what i understand herba2 tuh kasi keluarkan semua darah kotor kita...mmg betol, after 1 week habis on the dot! and badan i rasa ringan. seriously ringan my mom kata dah kena detox kot. but i do believe that its because of the pad. so in shot produk nih mmg bagus utk org baru bersalin. lagi pon it somehow merapatkan 'kewanitaan' kita which is extreemly good to women like us yang dah ada anak...esp yang dah beranak 2-3 nih. i yang beranak 1 nih pon hubby dah tegur..tapi now he have no complain.

i dah rekomen to several of my friends, they all have GOOD feedbacks 2 thumbs up! kami yang dah try pad nih dah tak pakai dah pad lain....but hey this is just my REAL LIFE EXPERIENCE kalu you all nak try..no harm in trying leh contact me sms 012 2088220 or email me at nafshoppe@gmail.com

nih sedikit tentang sejarah tuala wanita:-
Sejarah dalam pembuatan tuala wanita biasa. Sebenarnya yang ada di pasaran tu, bukan 100% kapas. Dia diperbuat dari serbuk kayu pulpa. Serbuk kayu yang digunakan untuk membuat kertas dan tisu (sebab tu bila kita selsema, dr tak bagi kita lap flu kita dengan tisu bimbang habuk dari tisu meresap masuk dalam rongga hidung. Itu baru hidung, bagaimana pula faraj yang amat sensitif) Proses melembutkan serbuk kayu ni tadi bermula dan proses memutihkan tuala wanita tu memerlukan beberapa bahan kimia untuk pelunturan warna. Mereka menggunakan bahan peluntur yang paling kuat, merendam dengan clorox dan beberapa bahan kimia lain. Sesetengah bahan kimia ni tadi masih tinggal dalam tuala wanita tu dalam proses pembuatan dan pelunturan tu. Selepas tu baru dibilas, dan digembur untuk menaikkan rasa gebu pada tuala wanita tu. Sebab tu bila kita pakai, terasa gemuk dan tebal sebab proses penggemburan tu tadi. Selepas tu mana-mana syarikat tuala wanita mengambil bekalan tersebut dan mula mem'paten'kan tuala wanita mengikut paten masing2. Dah siap dipaten, dipasar dan dijual kepada pengguna dan pengguna seawal umur 10 tahun memakai pad ni tadi tanpa menyedari kesan dan ancaman toksin yang akan dihadapi di masa depan. Jadi kita yang memakainya dah pasti terdedah kepada ancaman tersebut.

Bayangkan bila usia menginjak 10thn dah mula pakai tuala wanita yang ada toksin. Bahan2 kimia yang tertinggal tadi mula menyerap masuk dlm salur peranakan yg amat sensitif (sebagaimana habuk tisu masuk dlm rongga hidung). Bila usia 30thn, kita dah menggunakan tuala wanita bertoksin selama 20thn. Keadaan ini yang menyebabkan masalah bau, lendir putih, kuning dan macam2 lagi. Lebih teruk lagi ini mengakibatkan masalah wanita seperti fibroid, barah pangkal rahim, putaran haid tidak menentu (masalah kesuburan) semuanya berpunca dari sisa toksin ni tadi. Dulu kita tiada pilihan, dari pemakaian kain tuala 'good morning', kain batik yang digunting kecil yang dipakai mak dan nenek2 kita, selepas tu muncul kotek, sanita dll. Masa berubah, teknologi semakin canggih, ibarat telefon bimbit dari sebesar-besar kayu balak ke sekecil-kecil 2jari. sekarang kita ada pilihan kepada yang lebih baik, Medicated dan berherba. Dapat menyedut kembali segala macam bauan, lendir, keputihan serta menyembuhkan masalah wanita. Selain keistimewaanya yang pelbagai guna kepada kanak2 dan wanita berumur serta lelaki, kita ambil kesempatan ini untuk merawat penyakit dalaman yang kita sendiri tak sedari. walaupun kita sihat, ada zuriat, apa salahnya kita beralih menggunakan Bio-Sanitary Pad yang memang terbukti banyak keistimewaan dan khasiatnya. Harganya pula tak banyak beza dengan yang di pasaran tu. Untuk pantyliner RM18.50 (40pcs). Mahal ke? Apa yang lebih penting kesihatan dan penjagaan alat reproduktif wanita itu sendiri.

Apa lagi yg nak ditunggu kalau dah tau keburukan & akibatnya menggunakan tuala wanita biasa? Beralihlah menggunakan tuala wanita berherba dari Avail Beauty. Sesungguhnya anda tidak akan rugi utk menyihatkan diri sendiri...

Tuala wanita Keluaran AvailBeauty ini Juga ada LAB TESTIMONIAL daripada LAB Di MALAYSIA dan SINGAPORE.Jadi kita tahu Bahan2 yang digunakan.GUNAKAN TANPA WAS-WAS.

Perbandingan antara tuala wanita biasa & AVAIL:

Normal Sanitary Pad
Materials: Non-woven fabric, wood pulp
Deodorization: No
Feeling: Hot, feel itchiness for prolonged usage
Invention Patent: Nil
pH value: Acidic
Bleaching and florescence: Yes
Side Effects: Will not rectify women illness


FC Bio Sanitary Pad
Material: 100% cottony surface
Deodorization: Yes (feel fresher)
Feeling: Fresh and cooling. Will not cause itchiness
Invention Patent: Patented for 20 years (1999-2018)
pH value: Neutral
Bleaching and florescence: No
Side Effects: Formulated with 17 types of specially blended natural herbs. Helps to enhance women health


PANTILINER

TUALA HERBA WANITA memberikan kebebasan melakukan apa saja pada bila-bila masa dan di mana jua anda berada! Selesakan hidup anda dengan inovasi terkini khasnya untuk wanita, kerana setiap hari adalah hari yang penting untuk anda!!!

UNTUK WANITA

PANTILINER amat sesuai digunakan sebagai pelapik tambahan panti wanita. Dengan cirinya yang nipis dapat memberikan keselesaan dalam apa jua kedudukan dan ia akan menurut pergerakan anda?. Pantiliner yang jauh lebih lentur & lembut!

Gunakan setiap hari kerana ia memberi keselesaan dan kebersihan di bahagian sulit anda dan mencegah perkara-perkara seperti berikut:
Keputihan
Kegatalan
Kekuningan atau berbau
Jangkitan faraj
Membasmi kuman dan fungus
Mengelak dan mengurangkan bau
Jangkitan usus besar & bahagian bawah uterus
Membuang angin?
Nilai pH nya yang neutral membantu dan membolehkan apa jua jenis kulit terutama kulit yang sensitif menggunakannya tanpa ragu-ragu

UNTUK LELAKI!


PANTILINER juga boleh digunakan oleh kaum lelaki setiap hari dan mudah dibawa kemana sahaja. Ia boleh diguna semasa bekerja atau pun dirumah!!!!

PANTILINER juga sesuai digunakan oleh kaum lelaki? Anda boleh menggunakan pantiliner ini diwaktu dan ketika:
Sakit pinggang & keletihan, tampalkan dibahagian pinggang anda
Sakit kaki akibat terlalu lama berdiri, berjalan atau bekerja. Tampalkan di bahagian dalam kasut anda setiap hari!
Tampalkan di dalam topi keledar anda bagi mengelakkan rambut gugur dan mencegah bau
Sebagai pelapik muka akibat mabuk laut atau kenderaan
Sebagai pelapik mata untuk mengelak kelesuan
Masalah buasir ? boleh menggunakan day use juga

UNTUK KANAK-KANAK DAN BAYI


Untuk ibu-ibu yang prihatin tentang kesihatan anak-anaknya, pantiliners boleh digunakan di saat-saat bayi atau kanak-kanak bermasalah?

PANTILINER boleh juga digunakan untuk membantu kanak-kanak atau bayi yang mempunyai masalah:
Kembung perut atau angin
Nilai pH nya yang neutral membantu dan membolehkan apa jua jenis kulit terutama kulit yang sensitif dan lembut seperti kulit bayi dan kanak-kanak.

TUALA HERBA WANITA - DAY USE amat sesuai digunakan diwaktu siang hari semasa kedatangan haid.

Ciri-ciri perlindungan tambahan tuala herba ini adalah:

Permukaan selembut kapas dan 100% cotton memberi kelembutan & keselesaan tanpa ransangan
Melindungi dan mengelak kebocoran dengan bersayap serta mengelakkan tuala herba wanita ini dari berganjak!
Menyerap dengan cepat dan memastikan anda kering, selesa dan yakin
Sesuai digunakan diwaktu aliran biasa atau aliran yang tenat!
Kandungan herba yang terkandung dipermukaan dapat mengurangkan bau yang kurang menyenangkan disamping membantu masalah PMS, kegatalan, jangkitan faraj akibat kuman, sakit sendi dan pelbagai lagi
Nilai pH nya yang neutral membantu dan membolehkan apa jua jenis kulit terutama kulit yang sensitif menggunakannya tanpa ragu-ragu

TUALA HERBA WANITA - NIGHT USE
dicipta khas untuk perlindungan semalaman dengan sayap tambahan dan belakang yang lebih lebar dan panjang.

Ia dapat mencegah kebocoran diwaktu aliran biasa atau aliran yang tenat walau bagaimana pun pergerakan anda. Bolehlah anda tidur dengan lena tanpa gangguan dan lebih selesa dengan perlindungan maksimum. Ciri-ciri perlindungan tambahan NIGHT USE ini adalah:

Permukaan selembut kapas dan 100% cotton memberi kelembutan & keselesaan tanpa ransangan
Melindungi dan mengelak kebocoran dengan bersayap serta mengelakkan tuala herba wanita ini dari berganjak!
Menyerap dengan cepat dan memastikan anda kering, selesa dan yakin
Sesuai digunakan diwaktu aliran biasa atau aliran yang tenat!
Kandungan herba yang terkandung dipermukaan dapat mengurangkan bau yang kurang menyenangkan disamping membantu permasalah PMS, kegatalan, jangkitan faraj akibat kuman, sakit sendi dan pelbagai lagi Mempunyai sayap tambahan dan adang belakang yang lebih lebar. Ciri ini amat sesuai untuk perlindungan di waktu anda tidur.

NIGHT USE lebih panjang dari tuala herba DAY USE untuk memberi keselesaan walau bagaimana pun pergerakan tidur anda.
Nilai pH nya yang neutral membantu dan membolehkan apa jua jenis kulit terutama kulit yang sensitif menggunakannya tanpa ragu-ragu.

TERDAPAT 3 JENIS / SAIZ
1. BIO PANTILINER ( 40 PCS =RM18.50)
2. BIO SANITARY PAD (NORMAL FLOW 20 PCS =RM21.00)
3. BIO SANITARY PAD HEAVY FLOW 20 PCS = RM23.50)[/list]


TRIAL PACK
1. PANTILINER (10 PCS=RM5.50)
2. NORMAL FLOW (5 PCS =RM6.00)
3. HEAVY FLOW (5 PCS = RM6.50)



UTK MENJADI AHLI:
TERDAPAT 7 JENIS PAKEJ YANG BOLEH ANDA PILIH :

PAKEJ 1
PANTILINER (10 BUNGKUS)
HARGA : RM150

PAKEJ 2
ALIRAN BIASA /NORMAL FLOW (10 BUNGKUS)
HARGA : RM170

PAKEJ 3

ALIRAN BANYAK /HEAVY FLOW (8 BUNGKUS)
HARGA : RM153

PAKEJ 4
KOMBINASI (9 BUNGKUS =3 P/LINER, 3 HEAVY & 3 NORMAL)
HARGA : RM153

PAKEJ 5
I-FOOD
HARGA : RM150

PAKEJ 6
WOMAN LOBATA
HARGA : RM163

PAKEJ 7
MAN PLUS
HARGA : RM165

SEKARANG ADA PROMOSI UNTUK MEREKA YANG NK JADI AGEN MOBILE. PROMOSI 3+1 SPECIAL PACKAGE. BELI SEBARANG 3 PRODUK DLM SATU PRODUK PURCHASE FORM DAN ANDA BOLEH MENDAPAT PRODUK YANG KE-4 DGN HARGA YG ISTIMEWA IAITU HANYA RM55 SHJ (MANA2 PRODUK YG TERTERA DI ATAS TAU!) TAPI UNTUK PRODUK KE 4 NIH TAK DE BV POINTS. PROMOSI PAKEJ 3+1 NIH MMG MENJIMATKAN UTK MRK YG NK JADI AGEN MOBIL KALU TAK INVESTMENT IS SLIGHTLY BIGGER THAN THIS....

SESIAPA BERMINAT BLEH CALL / SMS : 0122088220 - lynn


KEPADA SESIAPA YANG NAK TRY PRODUK NIH, EMAIL KAN KAT SAYA ALAMAT DAN CONTACT NO SO THAT I CAN SEND YOU FREE SAMPLES!!!! YES FREE!!~ SO KALU MINAT TUNGGU APA LAGI HABAQ MAI LA EMAIL YOUR ADDRESS AND CONTACT NO TO nafshoppe@gmail.com

antara TESTIMONI-TESTIMONI pad AVAIL:-

Siti Sabrina Ahmad Faris
Shah Alam, Selangor


(Senggugut teruk & ketahanan badan yang lemah)

Saya adalah seorang pelajar. Setiap kali datang haid, saya mesti mengambil cuti disebabkan oleh masalah senggugut yang sangat teruk. Daya ketahanan badan saya agak lemah dan berat badan saya hanya 35 kg dengan ketinggian 157 cm.

Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad dan mencuba Woman Lobata selama 2-3 bulan, saya tidak perlu mengambil cuti lagi semasa haid. Daya ketahanan badan saya semakin kuat sebab saya berasa lebih berstamina dan cepat pulih dari sakit. Kini, berat badan saya telah meningkat kepada 45 kg. Saya berasa sungguh berkeyakinan. Terima kasih kepada Avail Beauty Sdn. Bhd..

Angela Wong
Keningau, Sabah

(Kekuningan & kegatalan semasa haid)

Saya mempunyai masalah kekuningan dan kegatalan semasa haid. Masalah ini betul-betul merunsingkan saya. Selepas berjumpa dengan doktor, beliau memberitahu saya bahawa rahim saya telah terkena jangkitan kuman.

Makcik saya yang baru menjadi pengedar Avail Beauty Sdn. Bhd. mengesyorkan saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad . Selepas menggunakannya selama seminggu, masalah yang saya hadapi hilang sama sekali ! Kini, produk yang baik dan berkualiti ini sudah menjadi sebahagian dalam kehidupan keluarga saya.

Norliah Mahmood
Taman Melawati, Kuala Lumpur

(Strok & sakit di seluruh badan)

Saya mengalami strok pada Disember 2003 dan berasa sakit di seluruh badan saya. Pada Januari 2004, saya terkena strok sekali lagi kerana mengambil ubat yang tidak sesuai.

Selepas menampalkan FC Bio Sanitary Pad (Pantiliner) di semua bahagian badan saya yang sakit untuk seminggu, saya seolah-olah berasa tidak sakit lagi. Kemudian, saya juga diperkenalkan dengan i-Food. Selepas mencubanya selama tiga minggu, tangan dan kaki saya menjadi lebih kuat sehingga saya boleh berjalan sedikit. Tekanan darah, kandungan gula dalam darah dan denyutan jantung sudah ke suatu tahap yang sangat menggembirakan. Terima kasih banyak kepada Avail Beauty Sdn. Bhd.

Rozita Othman
Klang, Selangor

(Kembung perut, kebas kaki & tangan)

Saya sering mengalami masalah kembung perut kerana selalu mengambil makanan yang sejuk-sejuk. Saya juga mengidap kebas kaki dan tangan disebabkan saya telah empat kali menjalani pembedahan untuk bersalin.

Sejak memakai FC Bio Sanitary Pad yang dikeluarkan oleh Avail Beauty Sdn. Bhd., saya tidak pernah lagi mengalami kembung perut walaupun mengambil makanan yang sejuk-sejuk. Saya juga telah pulih dari kebas kaki dan tangan yang selama ini menganggu kesihatan saya. Terima kasih kepada Avail Beauty Sdn. Bhd.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net